In veel tuinen kan er in het voorjaar en zomer volop genoten worden van een prachtige tuin. Alleen dan komt het najaar er aan. De meeste planten zijn uitgebloeid, er is nog maar weinig kleur te zien en een aantal planten laten het blad vallen. Kortom, in het najaar genieten van de tuin wil niet zoals in het voorjaar en de zomer. Wij hebben voor jou een aantal planten uitgezocht die er voor zorgen dat je ook in het najaar volop kunt genieten van uw tuin.


1. Sedum ‘Herbstfreude’ (Hemelsleutel) - DIRECT BESTELLEN
Sedum is een plant die al vele jaren in de Nederlandse tuinen te vinden is. En wij denken dat deze plant nog lang populair zal blijven. Al vroeg in de zomer komen er groene bloemen aan de vaste plant, in het najaar verkleuren deze bloemen roze. Zelfs in de winter kunt u genieten van deze plant, er blijft een mooi bruin wintersilhouet staan. Daarnaast groeit en bloeit de Sedum op bijna elke plek in uw tuin, alleen een volledige schaduwplaats raden wij niet aan.


2. Liriope muscari (Leliegras)
 
- DIRECT BESTELLEN
De Liriope muscari heeft 2 grote voordelen, in het najaar verschijnen er prachtige paarse aarvormige bloemen en het gehele jaar door is Leliegras groen. Zelfs in de winter hou je een sierwaarde in de tuin met deze onderhoudsarme plant. Het blad van deze plant doet denken aan een siergras, toch valt Liriope muscari niet onder de siergrassen maar onder de vaste planten.

3. Cimicifuga simplex (Zilverkaars)
Naast dat de Zilverkaars prachtige wit/roze aren heeft in het najaar, is ook het blad een echte blikvanger. Het blad heeft een opvallende chocoladebruine/purper kleur. De Cimicifuga kan gemakkelijk een hoogte van 120 cm bereiken.

4. Pennisetum alepeceroides ‘Hameln’ (Lampenpoetsersgras) - DIRECT BESTELLEN
Pennisetum ‘Hameln’ is één van de meest voorkomende siergrassen in Nederland. Bijna in elke tuin is dit siergras een aanwinst. In de zomer komen er prachtige bruin/witte pluimen aan lampenpoetsersgras, deze pluimen blijven tot in de winter aan het siergras zitten. In het najaar komt er een goudgele gloed aan deze pluimen. Het blad verkleurd later in het jaar bruin, maar geeft wel een prachtig wintersilhouet.


5. Verbena bonariensis (IJzerhard) 
- DIRECT BESTELLENDe Verbena bonariensis bloeit uitbundig met paarse bloemen in de zomer, deze bloempjes blijven lang (tot in oktober) aan deze prachtige plant zitten. Deze bloempjes komen boven op de hoge stengels van +/- 150 cm. Het liefst staat deze plant op een zonnige bodem.

6. Rudbeckia fulgida ‘Goldstrum’ (Gele zonnehoed)
De gele zonnehoed is uitstekend toe te passen in de tuin als jij de gele kleur wilt terug laten komen in het najaar. De Rudbeckia is geliefd bij vlinders en andere insecten.

7. Aster dumosus ‘Lady in Blue’ (Herfstaster)
Deze Herfstaster is ideaal om te gebruiken als bodembedekker en vergt weinig onderhoud. Vanaf september komen er veel kleine bloempjes aan deze prachtige plant. De aster kan op bijna alle plaatsten staan, maar geeft de voorkeur aan een plaats waar enige schaduw is.

Deze planten voegen in het najaar echt iets toe aan jouw tuin. Je kunt dus tot later in het jaar genieten van jouw prachtige tuin!
Kijk in rustig rond in onze webwinkel. Zijn er planten die u wilt bestellen maar niet in onze catalogus staan? Neem gerust contact met ons op via 06-24201093 of info@ikwilplanten.nl.