Iedereen wil natuurlijk van een prachtige tuin kunnen genieten! Maar genieten van een tuin is het mooist als je er niet alleen maar in aan het werk bent. Door goede bodembedekkers te kiezen kan het werk in de tuin flink worden verminderd. Door het bedekken van de bodem met bodembedekkers word de groei van onkruid tegen gegaan, er kan namelijk geen licht bij de onkruiden komen. Wij hebben voor jou de beste bodembedekkers op een rijtje gezet!

Goudaarbei (Waldsteinia ternata) - DIRECT BESTELLEN

De Goudaardbei is een bodembedekker die weinig onderhoud nodig heeft en is uitstekend te combineren met andere vasten planten en solitaire struiken. Waldsteinia ternata kan ook prima worden gebruik tussen staptegels, hiermee kan je een natuurlijk pad door je tuin of border maken.

Kleine maagdenpalm (Vinca minor) DIRECT BESTELLEN
VInca minor 'Alba'
De kleine maagdenpalm is een laagblijvende vaste plant die uitstekend geschikt is als bodembedekker. Het kleine blad vormt een pakket van ongeveer 10cm die de bodem goed bedekken. Aan de plant komen witte bloempjes in het voorjaar. 

Kattenkruid (Nepeta faassenii 'Walkers Low') - DIRECT BESTELLEN
Nepeta Walkers Low
Kattenkruid staat bij de kenners bekend als een plant die gemakkelijk te onderhouden is. Daarnaast is het ook nog eens een prachtige plant. In het voorjaar komen er prachtige paarse bloemen aan de plant waardoor vlinders en andere insecten aangetrokken worden, van deze bloemen kan tot ver in het najaar genoten worden. Een andere positief kenmerk van de Nepeta faassenii is de heerlijk geur die de plant afgeeft.

Vrouwenmantel (Alchemilla mollis) DIRECT BESTELLEN
Alchemilla mollis
De vrouwenmantel is een erg gewaardeerde plant voor een bloeiende tuin. Deze plant staat het liefst op een zonnige plek. De bloemen die aan deze plant verschijnen zijn geel. Naast de bloemen is het zachte, bijna donzige, blad een grote sierwaarde van deze bodembedekker. 

Dikkemanskruid (Pachysandra terminalis) - DIRECT BESTELLEN
Pachysandra terminalis
Pachysandra terminalis is een wintergroene bodembedekker. De plant vormt een dicht tapijt waardoor onkruid geen kans krijgt. Het donkergroene blijft het gehele jaar zichtbaar. Het liefst staat de plant niet volop in de zon, een plaats in de schaduw waar af en toe eens wat zon komt ligt de plant beter.

Grote maagdenpalm (Vinca major) DIRECT BESTELLEN
Vinca major
Vinca major is net zoals de eerder besproken Vinca minor een prima bodembedekker. Het verschil tussen de Vinca major en Vinca minor zit het vooral in het blad, de Vinca major heeft groter en lichter blad in vergelijking met de Vinca minor. 

Rotsooievaarsbek (Geranium macrorrhizum) - DIRECT BESTELLEN
Geranium
De Geranium macrorrhizum is een prima bodembedekker die in de winter gedeeltelijk wintergroen is. De sierwaarde van deze plant zijn de prachtige roze/paarse bloemen. Daarnaast vergt deze prachtige vaste plant weinig onderhoud. Eigenlijk groeit deze Rotsooievaarsbek bijna op elke plaats, het is dus een erg gemakkelijk plant.

De hier boven genoemde planten zijn uitstekende bodembedekkers en daarnaast voegen ze qua sierwaarde ook allemaal wat toe. Heb je een mooi plant kunnen vinden? Door op de naam te klikken is er nog meer informatie over de plant te vinden. Natuurlijk is het ook mogelijk om direct de plant te bestellen. Heb je niet een geschikte plant kunnen vinden dan helpen wij je graag mee met het vinden van de perfecte planten voor jouw tuin. Neem contact met ons op via info@ikwilplanten.nl of 06-24201093.